IT-artiklar med relevans för våra kunder

Här finner du IT-relaterade artiklar som du kan dra lärdom av och kanske ha nytta av i din verksamhet.


// Defaults

{xWPscript_if("", "==", "", "#DISABLED_VAR_WPS_news_post_style_default#", "#DISABLED_VAR_WPS_mod_news_post_style#", "")}
{xWPscript_if("", "==", "", "x1#DISABLED_VAR_WPS_news_post_style_default#", "x2#DISABLED_VAR_WPS_mod_news_post_style#", "")}

// Style 2

// Style - Default3

 


 

Ransomware är en form av skadlig kod som har till syfte att överta klienten och sedan helst sprida sig vidare till andra datorer i nätverket. Ransomware har flera olika förklädnader men den vanligaste formen är e-post med bifogade filer samt olika "exploit kits" som körs i bakgrunden när man besöker en webbplats med skadlig kod.

Den nya bärbara datorn HP EliteBook x360 bjuder på en rad fördelar. Allt från en batteritid på upp mot 16 h och 30 minuter samtidigt medföljer HP:s fantastiska säkerhet.

De sofistikerade säkerhetshoten från nätet kan skada både din data, ekonomi och ta upp dyrbar tid. Vi ger dig några enkla men effektiva tips på hur du med enkla medel förebygger säkerhetshoten.

Det samtalas mycket i media om allt från utpressningsvirus till hackers och överbelastningsattacker. Hot som vanligtvis kommer utifrån. Dock kan vi konstatera att ett säkerhetshot som bör tas på allvar kommer från ett betydligt oskyldigare håll.

Vad ser du? Har du en klar bild om vart ditt företag är på väg? Oavsett om man vill eller inte så är er IT-strategi viktig för att ert företag ska kunna fortsätta fungera och även utvecklas.

Har du funderingar kring hur du ska agera när du får e-post som du misstänker är virus? I denna artikel har vi sammanställt några förslag på hur du ska tänka och hantera denna typ av problematik.

Varje företag har utgifter för skrivare och toners och så även administrationen runt omkring dem. Du tänker kanske att nya investeringar leder till ännu högre driftkostnader och mer utgifter men så behöver inte vara fallet. I den här artikeln förklarar vi varför.

Det finns många fördelar att köpa en säkerhetskopieringstjänst utanför kontoret. Bekvämligheten är oslagbar, säkerheten god och lagringen prisvärd. I stället för att lagra filer lokalt gör vårt system backup av era servrar och datorer som sedan lagras i säkra datahallar. 

En onlinebackup som är utförd korrekt och riktigt kan vara skillnaden mellan katastrof och enbart lite mer extrajobb ifall skadan eller olyckan är framme. Hur vet man då om man har en fungerande onlinebackup med bra arkivering eller enbart falsk trygghet?

Ditt företag har sannolikt redan idag en eller flera servrar och den vanligaste konstruktionen är att företaget utnyttjar ca 10 - 20 % av servrarnas kapacitet. Genom virtualisering kan ditt företag utnyttja er serverprestanda på ett mer optimerat sätt och på så vi både spara pengar och på miljön.

Vi står i Sverige inför ett skifte där det analoga telefonnätet fasas ut. Genom att gå över till IP-telefoni eller bredbandstelefoni som det även ibland kallas så kan du fortsätta nyttja telefonitjänster på ditt företag.

Om ditt företag råkar ut för brand, inbrott eller virusattacker så kan det vara skönt att veta att företagets datainformation är på en säker plats utanför företaget. En av distansbackupens fördelar är att hanteringen flyttar företagets viktiga information till en annan fysisk lagringsplats.

Företag i dagens samhälle rör sig mer och mer mot en virtuell IT-miljö. Men samtidigt som man uppskattar alla fördelar detta har potential att medföra, får man inte låta systemens säkerhet halka efter i denna nya teknik.

Kryptering är en betydande aspekt av IT-säkerheten i dagens samhälle, när det gäller skydd av ett företags data. Denna artikel baserar sig på en undersökning om kryptering och ger en kort inblick i hur krypteringen i företagsvärlden ser ut.

Har ditt företag funderat på att övergå till en molntjänst för e-posthantering men tvekar på grund av potentiella säkerhetsrisker, okunskap om området eller annat? Här finner du information som kanske kan hjälpa dig på traven.

En betydande del av företagsvärlden har på senare år börjat använda olika molntjänster för sina IT-behov. Här finner ni lite information om vad en molntjänst egentligen är samt de fördelar en sådan kan medföra för användaren.

I tandem med vår artikel om lösenord kommer här också en artikel som behandlar ett vidare perspektiv där hacking och datasäkerhet står i centrum.

Att välja ett lösenord som du lätt kan komma ihåg och som samtidigt är säkert är i dagens IT-samhälle väldigt viktigt. Här kommer lite information och tips som förhoppningsvis gör det enklare för dig.

Den 8:e april i år satte Microsoft punkt för sin support till det 12 år gamla Windows XP. Då många företag fortfarande använder detta är det viktigt att vara medveten om de säkerhetsrisker som medföljer fortsatt användande och de anledningar som talar för uppgradering, exempelvis till det nyare Windows 7.

I denna trehövdade serie artiklar kommer vi att ta en närmare titt på vad man egentligen menar med bra datasäkerhet och vad du som användare aktivt kan ta dig till för att förebygga och förhindra skada eller ändring på ditt företags data.