distansbackup

distansbackup - hur du säkerställer ditt företags data

Om ditt företag råkar ut för brand, inbrott eller virusattacker så kan det vara skönt att veta att företagets datainformation är på en säker plats utanför företaget. En av distansbackupens fördelar är att hanteringen flyttar företagets viktiga information till en annan fysisk lagringsplats. Läs några rader till om varför vi på Netcomp rekommenderar att alla företag bör använda distansbackup.

Tar du ditt företags data för givet?

Oavsett om det finns en backup på ditt företag idag eller inte så bör utgångspunkten vara att alla företag har en distansbackup som flyttar företagets data till en annan plats där den är säker. Inom IT-branschen säger vi att det handlar inte om en hårddisk går sönder utan snarare när den går sönder. Detta medför att du behöver vidta vissa åtgärder för att säkerställa att ditt företags viktiga information aldrig riskerar att försvinna.

 

Har ditt företag en backup idag?

Även om ditt företag har en backuplösning idag så rekommenderar vi alltid att man automatiserar backupen genom en distansbackup. Även om alla är överens om att någon person är ansvarig så vet vi med säkerhet att vi människor missar över tid. En distansbackup flyttar datainformationen från ditt företag ditt en säker lagringsplats så vid exempelvis skador på befintlig struktur så kan man återställa det man tidigare önskat spara.

Hur vet du att din backup fungerar?

Flera företag har backuplösningar innanför företagets fyra väggar. Det är vanligt att man kollar om en backup har gått igenom samt eventuellt byter lagringsmedia men hur vet du med säkerhet att backupen har lagrat allt rätt. Ännu vanligare är att en del affärssystem vid större uppdateringar även byter sökväg och därmed riskerar du att exkludera data som du annars trodde kom med i  backupen.

 

Distansbackup - hur du säkerställer datainformationen

Vi på Netcomp kan hjälpa dig att gå igenom vilka delar som du behöver ta backup på samt även skapa en central lagring för backup om det behövs. Alla företag har olika behov men vi kan med säkerhet lova att vad du än har för situation idag så kan vi hjälpa dig vidare. Vi kan sätta upp en distansbackup som tar backup på all viktig information på ditt företag. Du får även rapport på att det fungerar samt vår övervakning som ser att allt går igenom enligt schema. Över tid har du även tillgång till vår kunskap om du önskar tillägg eller ändringar i din distansbackup. Det kan inte bli mycket smidigare och du kan fokusera på din kärnverksamhet istället.

Distansbackup - hur kan vi hjälpa dig?

Oavsett om du har ett mindre eller större behov av distansbackup så hjälper vi dig igenom med samtliga moment och tar ansvar för att det fungerar. Vill du veta mer om våra distansbackuper så är du välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt möte så lyssnar vi på dina behov.