Fujitsu har släppt de senaste modellerna av workstations i sin så kallade CELSIUS-familj. De nya modellerna, med beteckningarna R940 och M740, är tänkta att ge avancerade användare den prestanda som krävs för att hålla sig på topp i dagens innovativa samhälle.

Fujitsus nya modeller i CELSIUS-familjen: R940 & M740

Fujitsu - Med människan i centrum

Fujitsu arbetar med en vision om att innovera med människan i centrum (Human Centric Innovation). De nya CELSIUS-modellerna följer detta koncept och är därför nästintill ljudlösa, även under tung belastning. Samtidigt ger de användaren den prestanda som behövs, med hjälp av marknadsledande datordelar från både Fujitsu själva och andra ledande tillverkare.

Med Fujitsus nya workstations har användarna möjlighet att hålla sig i fas med dagens allt frekventare modelluppdateringar. De grupper som främst är tänkta som användare av de nya modellerna är exempelvis ingenjörer, personal inom tillverkningsindustrin, arkitekter, folk som arbetar med media och nöje, personal inom hälsovård och så vidare.

Du hittar workstations från Fujitsu på arbetsplatser i hela världen

Fujitsus CELSIUS-familj lämpar sig för mer avancerade användare

CELSIUS-familjen, inklusive de nya modellerna, är perfekta för mer avancerade användare som behöver stor kapacitet för data med exempelvis rendering av 3d-modeller eller simulering av komplexa paket med data. Vad gäller de båda olika modellerna är R940 anpassad för arbete som belastar din dator som simulering, visualisering och rendering. M740 är däremot tillverkad med hälsovård som främsta användningsområde, och är certifierad av Medical EMC Standards.

De nya modellerna är precis som resten av CELSIUS-familjen skapade för att användas dygnet runt och ha stöd för de mest avancerade processorerna. Windows Server 2012 är integrerbart och man kan välja att rackmontera dem för att användas i datacenter med säker PCoIP-ingång.

 

Korta tekniska specifikationer Fujitsu R940 & M740

  • Processor: Intel Xeon (3:e generationen)
  • RAM-minne: DDR4
  • Grafikkort: AMD:s och NVIDIA:s senaste
  • Hårddisk: Fujitsus egna PCIe SSD diskar med lagringskapacitet på 512 GB.

Är du eller ditt företag i färd att inhandla nya datorer? Netcomp kan hjälpa dig!

Här hittar du våra Workstations från Fujitsu, både i stationär och bärbar form. Kontakta oss så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för ditt företag.