Det svenska företaget Halon, som levererar säkerhetslösningar för e-post, har fått utmärkelsen "Årets säkerhetslösning för små- & medelstora företag" av tidningen Computing Security. Utmärkelsen mottogs under en ceremoni i London den 9 oktober.

IT-företaget Halon mottar sitt pris i London

Svenskt IT-företag prisbelönas

Göteborgsbaserade IT-företaget Halon Security är ett framgångsrikt företag som arbetar med säkerhetslösningar för e-post. Halon introducerade 2007 en produkt som var tänkt att hjälpa små- och medelstora företag med en säkrare e-postlösning. På den tiden var den, som i stort sett allt annat, tvungen att installeras på varje företags enskilda servrar. Idag har man gått över till mestadels molnbaserade tjänster. Det är för sitt arbete med säkerhetslösningar till små- och medelstora företag som man mottog Computing Securitys förstapris under en prisceremoni i London.

Halon - Leverantör av säkerhetslösningar för e-post

Halons säkerhetslösning för e-post är tre-hövdad och består av en internt utvecklad, en open source och en kommersiell del. Molntjänsten säljs av en av Halons partners och man har serverkluster på tre olika ställen i landet. På så sätt garanterar man att kundernas mail inte lämnar landet vilket är bra ur säkerhetsperspektiv, menar Halons CEO Peter Falck.

Letar man efter exempel på några av de kunder som använder Halons säkerhetslösningar för e-post hittar man bland annat hostingleverantörer och webbhotell. Halons skydd bygger främst på lösningar för antispam och antivirus men även transaktionssäkerhet, antiphishing och antispoofing är också delar av skyddet.

Som leverantör av Halons IT-tjänster är vi på Netcomp självklart glada över deras framgång och vi hoppas att kunder med deras säkerhetslösningar känner sig ännu tryggare med sitt val.

Är du intresserad av e-postfilter & spamskydd för ditt företag? Netcomp kan hjälpa dig!

Läs mer om e-postfilter och spamskydd här.