ergonomi på jobbet

 

Allt fler timmar spenderas framför datorn. Flera vittnar om problem med värk i rygg, nacke, axlar och handleder. Målsättning med ergonomi är att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Det finns en mängd olika produkter som man kan investera i för att förbättra sin ergonomi. Dessa kan vara till stor hjälp om man till exempel lider av reumatiska sjukdomar eller har belastningsskador.Här under följer några exempel på poplära ergonomiska hjälpmedel.

 

Oyester wireless Mouse

Oyester mouse är en mycket allsidig ny ergonomisk vertikalmus. Designen bjuder på en perfekt passform till handen och det spelar ingen roll om man är höger eller vänsterhänt.  Musen är enkel och smidig och kan anpassas precis efter din hand för att ge en perfekt passform. Musen har både scrollhjul samt sex knappar. Inga drivrutiner krävs för installation. Enbart att ansluta till USB-porten.

 

Mousetrapper Advance +

Mousetrapper Advance har en avtorkningsbar yta som gör den mycket lätt att hålla ren. Med den gummilackerade ytan och de avtorkningsbara handledsstöden får bakterier och smuts svårare att få fäste. Ytan ger även en mjuk känsla och ett estetiskt uttryck.  styrmattan har även fem programmerbara knappar som du kan koppla till de funktioner som du önskar.

 

Supreme underarmsstöd

Supreme har alla fördelar och funktioner du kan förvänta dig av ett underarmsstöd i toppklass. Stödet är ergonomiskt utformat och ger bästa avlastning för hela underarmen. Du slipper spända axlar och trötta armar.